Hopp til hovedinnhold

Hilsen til Islands president

Hilsen overbringes fra Hans Majestet Kongen til Islands president, Hans Eksellense Guðni Thorlacius Jóhannesson, i anledning den krevende situasjonen Island har stått i over lang tid.

Hans Eksellense Guðni Thorlacius Jóhannesson
Republikken Islands president
Bessastaðir

 

Deres Eksellense 

Jeg takker Dem for våre gode samtaler og møter, senest sist høst da De besøkte Oslo. Med stor uro har jeg gjennom de siste månedene fulgt den dramatiske situasjonen med jordskjelv og vulkanutbrudd på Reykjanes. Selv om jeg forstår at utbruddene nå har stanset, står dere overfor nye utfordringer med de langsiktige konsekvensene dette vulkanutbruddet har for Grindavik og for Island.

Våre to land står hverandre svært nær. Mine tanker går særlig til innbyggerne i Grindavik som har måttet forlate sine hjem, og som nå lever i uvisshet om fremtiden til sitt hjemsted. Å oppleve at et trygt lokalsamfunn plutselig blir utrygt, må være en stor påkjenning både for grindavikingene, for Reykjanes og for resten av Island. På vegne av det norske folk vil jeg uttrykke den dypeste medfølelse og solidaritet med Islands befolkning i den krevende tiden dere står i, og samtidig uttrykke vår beundring for den måten dere håndterer disse store utfordringene på.  

Harald R

 

 

30.01.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook