Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen besøker USA

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon reiser på offisielt besøk til vestkysten av USA i tidsrommet 15. til 18. april 2024. Besøket går til San Francisco og Seattle og skal bidra til å forsterke samarbeidet mellom Norge og USA.

PRESSEMELDING FRA UTENRIKSDEPARTEMENTET:

USA er en av Norges viktigste allierte og samarbeidspartner for å oppnå bærekraftsmålene og grønn omstilling. Særlig delstatene California og Washington er viktige samarbeidspartnere for norske bedrifter innen energi, grønn transport og ny teknologi. De to delstatene er også vertskap for noen av verdens største og mest toneangivende teknologibedrifter, ikke minst innen kunstig intelligens.

Fra regjeringen følger næringsminister Jan Christian Vestre, digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung og statssekretær Astrid Bergmål fra Energidepartementet. Under besøket deltar også en norsk næringslivsdelegasjon.

Formålet med besøket er å fremme næringssamarbeid innenfor grønn omstilling og digitalisering. I San Francisco står blant annet samarbeid om det grønne skiftet, kunstig intelligens og fremme av norsk teknologi og næringsliv på dagsorden. I Seattle vil hovedtema være grønne havnæringer, ny teknologi og bærekraft. Under besøket vil Kronprinsen møte representanter fra delstatsmyndighetene i California og Washington og besøke teknologiselskaper i Silicon Valley og Seattle, samt UC Berkeley og Universitetet i Washington.

Praktisk informasjon:
Programmet er under utarbeidelse, og nærmere informasjon vil bli kunngjort senere.

Akkrediteringsfrist: Senest tirsdag 2. april

Merk at tilreisende presse må selv sørge for visum og nødvendig innreisedokumentasjon.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen om å ta kontakt med UDs besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post [email protected], mobil +47 948 30 910, senest tirsdag 2. april.

Øvrige pressekontakter

Det kongelige hoff: Guri Varpe, e-post: [email protected], mobil: +47 481 50 727

Næringsministeren: Sofie Dege Dimmen, e-post: [email protected], mobil + 47 932 22 005

Digitalisering – og forvaltningsminister: Kjersti Bjørgo, e-post: [email protected], mobil: +47 971 64 835

Energidepartementet: Stine Grimsrud, e-post: [email protected], mobil +47 971 94 250

Innovasjon Norge: Gaute Gaarder, e-post: [email protected], mobil +47 996 07 673

 

14.02.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook