Hopp til hovedinnhold

Lærlingsenteret for bygg- og elektrofag feirer 40-årsjubileum med kongelig deltakelse

Lærlingsenteret for bygg- og elektrofag er stolt av å kunngjøre sitt 40-årsjubileum. Lærlingsenteret er en forening med opplæringskontor som medlemmer, og er lokalisert på Kuben Yrkesarena i Oslo.

Pressemelding fra arrangør:


Siden etableringen i 1983 har senteret spilt en avgjørende rolle i å utdanne og trene fremtidens håndverkere innen bygg- og elektrobransjen. Lærlingsenteret har ikke bare formet fagfolk, men også bidratt til å bygge Norges fremtid.

Opplæringskontorene på Lærlingsenteret samarbeider tett med bransjeforeningene i regionen, og har vært en viktig del av fag- og yrkesopplæringen, og rekrutteringen til næringen i regionen.

- Behovet for fagarbeidere både i Oslo og i Norge er stort, og det vil øke i årene som kommer. Norge risikerer å mangle i underkant av 90 000 fagarbeidere frem mot 2035, ifølge SSB. Derfor er det ekstra fint å feire Lærlingsenteret og den viktige rollen som senteret har spilt de siste 40 årene. For vi trenger at flere velger fagutdanning. Å velge yrkesfaglig utdanning er noe av det mest fremtidsrettede du kan gjøre som ung i Norge i dag, sier byråd for utdanning Julie Remen Midtgarden.

Lærlingsenteret har stått stødig igjennom, og bekreftet sin viktige rolle i lav- og høykonjunkturer. Selv med noe mindre byggeaktivitet, står næringen overfor et betydelig behov for faglært arbeidskraft i årene som kommer. Vi har et land å bygge. Det skal bygges byer, veier, bygninger og rom, der folk skal bo, arbeide og leve. Skal vi få til det, må ungdommen velge yrkesfag.

På Lærlingsenteret 40-års markering, vil vi stolt vise frem hva vi har å by på. Vi trenger at alle fremsnakker yrkesfaglig utdanning. Spesielt viktig er foreldrene. De er viktige rådgivere i barns utdanningsvalg.

Derfor er det ekstra hyggelig at H.K.H. Kronprinsen vil være med. Hans tilstedeværelse vil markere en takknemlighet til både lærlinger, instruktører og alle involverte i fagopplæringen. Ikke minst vil det også gi et signal til foreldregenerasjonen som i disse dager gir råd om utdanning til sine håpefulle.

Vi ser frem til å feire 40 år med yrkesstolthet, engasjement og fremragende håndverk! 

Program for jubileumsarrangementet:

  • Dato: 27. februar 2024
  • Tidspunkt: Kl. 12:00–16:00
  • Sted: Lærlingsenteret for bygg- og elektrofag, Oslo

Vi ønsker alle velkommen til dette minneverdige jubileet. For ytterligere informasjon og akkreditering, vennligst kontakt vår pressekontakt:

Pressekontakt: Navn: Andrea Rodriguez E-post: [email protected] Telefon: 46774726

Pressemeldingen er utstedt av Lærlingsenteret for bygg- og elektrofag.

26.02.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook