Hopp til hovedinnhold

Vevsymposium i Dronning Sonja KunstStall

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit samler mennesker fra hele landet til arrangementet “Samlende tråder” i Dronning Sonja KunstStall fredag 12. april 2024.

Kronprinsessen er opptatt av veving som håndverk og kunstform, og ønsker å legge til rette for en inspirerende møteplass for hele det mangfoldige vev-Norge.

De inviterte har ulik tilknytning til veving: De er kunstnere og kunsthåndverkere, medlemmer i frivillige organisasjoner, er tilknyttet utdanningsinstitusjoner, ulike fagmiljøer og offentlige institusjoner, er ivrige hobbyvevere og mennesker som brenner for håndverket og kunstformen.

Ved å samle mennesker fra hele landet med ulik tilknytning til veving, håper Kronprinsessen å kunne bidra til utveksling av kunnskap og erfaring, sette fokus på håndverket og kunstformen som vevingen er, og bidra til at flere mennesker blir oppmerksomme på vevens betydning. Gode miljøer for opplæring og utdanning i veving er helt avgjørende for å videreføre og videreutvikle faget.

Program

Gjennom en hel dag vil de inviterte kunne høre bidrag fra scenen knyttet til ulike sider av veving, blant annet innlegg fra Ingrid Lunnan Nødseth, direktør ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, seniorrådgiver Solveig Grinder i Norges Husflidslag, en kunstnersamtale mellom Elisabeth Haarr og Lotte Konow Lund, det svenske vevkollektivet Studio Supersju, tekstilkunstner og tidligere professor ved Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen, Kari Dyrdal, og statsstipendiat Annemor Sundbø. I tillegg vil Hennes Majestet Dronningen samtale med vever Anne Britt Lotsberg.

Programmet varer fra klokken 10.00 til ca. klokken 16.00. Dagens programleder er Kari Slaatsveen.

Akkreditering

Pressen som ønsker å dekke arrangementet, må søke om akkreditering innen torsdag 11. april klokken 12.00.

Skjema for akkreditering

Akkreditering fordrer gyldig pressekort eller tilsvarende. Frammøte for akkreditert presse er ved Slottets post- og varemottak senest klokken 09.20. Presse kan henvende seg i porten til Slottsparken rett etter Parkveien 50, i krysset Parkveien/Colbjørnsens gate.

 

26.03.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker