Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon åpner Henie Onstad Kunstsenters store utstilling om Atlanterhavet

Torsdag 25. april er det offisiell åpning av utstillingen Atlanterhavet. Myter, kunst, vitenskap, Henie Onstads storsatsning som tar for seg et av de nordlige havområdene.

Pressemelding fra Statsforvalteren i Oslo og Viken:

I anledning H.K.H. Kronprins Haakons offisielle åpning av utstillingen, blir han ønsket velkommen til kunstsenteret av direktør Anne Hilde Neset.

Den internasjonale temautstillingen utforsker hvordan kunst, myter og vitenskap møtes i det nordlige Atlanterhavet, og presenterer rundt 140 kunstverk fra 1400-tallet og frem til i dag, gjennom et bredt spekter av forestillinger om Nord-Atlanteren. Blant temaer som tas opp i utstillingen er kartlegging og utvinning, romantikken og havet, hverdagsliv og arbeid på sjøen, migrasjon og kolonialisme og havets økologi.

– Norges forhold til Atlanterhavet har en lang historie, og havet er uløselig knyttet til norsk kultur og tradisjon. En av de største utfordringene vi står overfor i dag, er havets økende sårbarhet, både med tanke på ressursutvinning, forsøpling og oppvarming. Henie Onstad er svært takknemlig for at Kronprins Haakon deler engasjementet for tema og har takket ja til å åpne utstillingen, sier Anne Hilde Neset.

Kronprins Haakon vil ta del i åpningsarrangementet kl. 19:00 og stå for den offisielle åpningen av utstillingen.

Etter den offisielle åpningen vil Kronprinsen få en omvisning i utstilling av de tre kuratorene Susanne Østby Sæther, seniorkurator for fotografi og nye medier ved Henie Onstad, Stefanie Hessler, direktør ved Swiss Institute i New York, og Knut Ljøgodt, direktør for Nordic Institute of Art. I løpet av omvisningen vil han også treffe de to norske kunstnerne Fin Serck-Hanssen og Eline Mugaas, som begge har verk i utstillingen.

Under Kronprinsens omvisning vil det bli lagt opp til fotopunkt.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke Kronprinsens besøk, må søke om akkreditering til Statsforvalteren på e-post til Kari Øyen Gay [email protected] innen 24. april kl. 14:00.

Akkreditert presse vil få tilsendt presseprogram for åpningen.

Fremmøte kl. 18:45
Henie Onstad Kunstsenter
Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden

Kontaktpersoner

  • Therese Manus, markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Henie Onstad Kunstsenter, [email protected], 480 64 462
  • Liv Anette Luane, kommunikasjonsrådgiver, Det kongelige hoff, [email protected], 918 26 056
  • Kari Øyen Gay, rådgiver, Statsforvalteren i Oslo og Viken, [email protected], 47 28 51 71


Oppdatert 22. april 2024.

05.04.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook