Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen besøker KHiO på onsdag

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit kommer på offisielt besøk til Kunsthøgskolen i Oslo, onsdag 10. april klokken 13.00.

Pressemelding fra KHiO:

Det er første gang Kronprinsessen besøker KHiO, og besøket er knyttet til hennes interesse for veving som håndverk og kunstform. Kronprinsessen tas i mot av ordfører Anne Lindboe. Rektor Marianne Skjulhaug, dekan Markus Degerman og fagområdeansvarlig for tekstil, professor Franz Schmidt er vertskap, sammen med masterstudentene Ingrid Hopland Gimse (MA1) og Magnus Håland Sunde (MA2).

Under sitt besøk ved KHiO vil Kronprinsessen besøke pop-up-utstillingen med vevarbeider i resepsjonsgalleriet, stofftrykksalen, studentarbeidssteder og verksteder for stofftrykk, vevsalen, digitalvevrommet og til sist vil hun få se arbeider som er utstilt i Galleri Seilduken.

Praktisk informasjon til presse

Møt opp i resepsjonen på Kunsthøgskolen i Oslo senest kl 12.40. Der blir dere tatt i mot av Maia Strand, kommunikasjonsrådgiver på KHiO. Påmelding innen tirsdag 9. april kl 14.

Programmet er ferdig kl 14.30.

Om avdeling kunst og håndverk

Avdeling kunst og håndverk tilbyr kunstutdanning innen områdene keramikk, tekstil, grafikk og tegning, metall- og smykkekunst, og i kunst og offentlige rom.

Avdelingen har en eksperimenterende tilnærming til verkstedsbaserte kunstpraksiser. Vi er en møteplass for samspill og utvikling av strategier for medium- og materialbasert kunst og kunst og offentlige rom. I undervisningen utforsker vi håndverksbasert kunnskap og forbindelsene mellom kunst, samfunn og individ.

Kunsthøgskolen i Oslo har noen av Europas mest avanserte verksteder. På avdeling kunst og håndverk utgjør verkstedet en sentral arena for undervisning, kunstnerisk utvikling og forskning. Som student på avdelingen blir du del av et inspirerende kunst- og kompetansemiljø. Vår lærer- og forskerstab er internasjonalt sammensatt, og alle fagansatte er aktive kunstnere med spesialkompetanse innen sine respektive felt. Seminarer og foredrag med anerkjente kunstnere, kuratorer og kunstkritikere er viktige komponenter i studieprogrammene. Studentene forventes å ta aktivt del i offentligheten gjennom utstillingsaktivitet og deltakelse i kunstfeltet.

Pressekontakter:

Kommunikasjonsrådgiver Maia Strand, telefon 924 37 394, e-post [email protected]

Kommunikasjonsrådgiver Liv Anette Luane, telefon 918 26 056, e-post [email protected]

Vennligst meld din interesse innen tirsdag 9. april kl 14 til [email protected].

 

08.04.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook