Hopp til hovedinnhold

Kronprinsesse Mette-Marit går deler av Kystpilegrimsleia

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit vil starte sin vandring langs deler av Kystpilegrimsleia fra Egersund kirke den 23. april.

Kystpilegrimsleia er et nettverk av historiske pilegrimsruter som strekker seg langs kysten av Norge. Disse rutene har en lang historie som strekker seg tilbake til middelalderen da pilegrimsferder var en vanlig religiøs praksis.

Kystpilegrimsleia forbinder en rekke viktige pilegrimsmål og helligdommer langs kysten, inkludert kirker, klostre og hellige steder. De 26 etappene mellom Egersund og Trondheim på totalt 1028 km varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og de tilbyr pilegrimer og vandrere muligheten til å oppleve den storslåtte norske naturen samtidig som de utforsker landets rike kulturarv.

Vandringen vil begynne ved vakre Egersund kirke, som er det første såkalte «nøkkelstedet» langs Kystpilegrimsleia. Fra dette utgangspunktet vil Kronprinsessen fortsette sin reise gjennom landskap og på stier som har vært vandret i gjennom generasjoner, og oppleve de historiske, kulturelle og naturskjønne skattene som finnes langs ruten.

Kystpilegrimsleia er én av 11 pilegrimsleder i Norge, som alle har Nidarosdomen som mål. Leia er også en del av det større europeiske pilegrimsnettverket. Pilegrimsvandringen gir en unik mulighet for refleksjon og tilknytning til naturen og historien. Kystpilegrimsleia ble offisielt åpnet av Dronning Sonja på øya Selja i 2018.

Presseinformasjon

Presse er invitert til å dekke starten av Kronprinsessens pilegrimsvandring. Den starter klokken 09.15 med et offisielt program i Egersund kirke. Etter avmarsj fra kirken går Kronprinsessen pilegrim uten pressen til stede. Det vil bli tilgjengeliggjort bilder for pressen senere på dagen. Presse som ønsker å dekke arrangementet i kirken bes sende en e-post til [email protected].

18.04.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook