Hopp til hovedinnhold

Danmarks kongepar på statsbesøk til Norge 14.–15. mai

Etter invitasjon fra Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja besøker Deres Majesteter Kong Frederik og Dronning Mary Norge 14. og 15. mai 2024. Besøket er det danske kongeparets første besøk til Norge og bekrefter de tette relasjonene og det nære naboforholdet mellom Danmark og Norge.

Pressemelding fra Utenriksdepartementet:

Det offisielle programmet starter i Oslo tirsdag 14. mai med velkomstseremoni på Honnørbryggen, kransenedleggelse på Akershus festning og møte med stortingspresident Masud Gharahkhani. Det danske kongeparet vil også besøke Oslo Science City og MiNaLab. Der vil de møte forskere og representanter for dansk og norsk næringsliv. Dagen avsluttes med gallamiddag på Det kongelige slott med Kong Harald og Dronning Sonja som vertskap.

Onsdag 15. mai er statsminister Jonas Gahr Støre vert for regjeringens lunsj for Danmarks kongepar på Akershus slott. I tillegg vil Kong Frederik og Dronning Mary besøke Østmarka i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT) og delta på en byvandring ved Oslos havnefront. Statsbesøket avsluttes med en returmottakelse på kongeskipet Dannebrog onsdag kveld. 

Programmet er under planlegging og endringer kan forekomme.

Akkrediteringsfrist er mandag 6. mai 2024.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen ta kontakt med UDs Besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post [email protected]

29.04.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook