Hopp til hovedinnhold

Litteraturtoget 2024 på Rørosbanen

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit drar igjen på tur med Litteraturtoget – i år med Rørosbanen fra Elverum til Røros 11.-12. juni. Litteraturtoget stopper på stasjonene i Elverum, Alvdal og på Røros.

Den lille bokfestivalen på skinner har tidligere vært arrangert seks ganger i Norge og én gang i Tyskland. Med seg på årets tur har Kronprinsessen både etablerte og nye forfattere, som vil dele sine skjønnlitterære historier, men også egne erfaringer med publikum på arrangementer underveis.

I år arrangeres togreisen sammen med SJ Norge og kommunene Elverum, Alvdal og Røros.

Litteraturarrangement på hvert stoppested

I Elverum kulturhus (11. juni, ca. klokken 18.00) deltar de etablerte norske forfatterne Linn Ullmann og Niels Fredrik Dahl i en samtale med biografen Alf van der Hagen.

I Alvdal (12. juni, ca. klokken 13.00) kommer fjorårets debutanter Oliver Lovrenski, Monica Goksøyr og Signe Holm Pedersen, samt Alexander Kielland Krag, som ikke er debutant, men som har et stort publikum blant yngre lesere.

Litteraturtoget 2024 avsluttes på Røros samme kveld (12. juni, ca. klokken 19.00) med en av Frankrikes mest omtalte forfattere, Virginie Despentes.

Det finnes en bok for alle – besøk litteraturtoget

Årets litteraturtog er ca. 113 meter langt og frakter blant annet en bibliotekvogn som inneholder deler av Kronprinsessens private boksamling. Publikum er hjertelig velkommen om bord i biblioteksvognen i Kronprinsessens litteraturtog deler av tiden når det oppholder seg i Elverum, Alvdal og på Røros. 

Akkreditering og presseinformasjon

Det vil bli sendt ut et eget og detaljert presseprogram til akkreditert presse. Presse som ønsker å dekke årets litteraturtog kan søke om akkreditering innen torsdag 6. juni 2024 klokken 16.00

Skjema for akkreditering

Vær oppmerksom på at klokkeslett og innhold i programmet kan bli endret noe.

 

08.05.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook