Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Oscarshall

Lystslottet Oscarshall er normalt åpent for publikum i sommersesongen. Dersom smittesituasjonen tilsier det, åpner Oscarshall for omvisninger 1. juli. Men tilbudet må selvsagt tilpasses de råd og retningslinjer for smittevern som gjelder i Oslo til enhver tid. 

Oscarshall ligger på Bygdøy utenfor sentrum av Oslo, omkranset av en romantisk park. Lystslottet Oscarshall er åpent for publikum i sommersesongen, og billetter er tilgjengelig via Ticketmaster. Noen restbilletter selges på stedet. 

Omvisning på Oscarshall

Omvisningen starter utenfor inngangen til lystslottet og fortsetter inn i Vestibylen med sitt nesten sakrale preg. Salongen er utsmykket med utskårne figurer inspirert av norsk middelalder, og i Spisesalen har noen av samtidens største norske malere utsmykket veggene. Omvisningen avslutter ute på terrassen med utsikt over det romantiske parkanlegget.

Les mer om rommene

Salongen på Oscarshall er inspirert av middelalderen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Parken omkring Oscarshall

Parken som omkranser lystslottet er åpen for alle. Det er ikke nødvendig med billett for å hygge seg i hageanlegget. Ta gjerne med egen niste til parken, eller gå innom kafeen på Folkemuseet der de selger pikniklunsj.

Nederst i parken rundt Oscarshall ligger Kavalérbygningen, der de ansatte hadde tilhold når det var kongelig besøk på lystslottet. I dag ligger det en liten utescene her. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff

Billetter og åpningstider

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster, og noen billetter er også tilgjengelig på stedet. Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på denne siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig hos Ticketmaster

Billetter kjøpes på stedet - men det er ikke nødvendig med billett for å nyte den vakre parken omkring Oscarshall. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Her finnes svar på de vanligste spørsmålene omkring besøk til Oscarshall:

Praktisk informasjon

Telefonnummeret til Oscarshall (i åpningstiden) er 917 02 361

På grunn av lukkede arrangementer vil Oscarshall alltid være stengt for publikum noen dager i løpet av sesongen. Disse blir kunngjort her og på Facebook. 

 

09.06.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Vi håper å kunne starte publikumssesongen på Oscarshall 1. juli. Det avhenger selvsagt av at smittesituasjonen tillater det. Tilbudet tilpasses råd og regler om smittervern som gjelder i Oslo til enhver tid.

Omvisningene varer omlag 30 minutter og omfatter de flotteste rommene. Sist sesong var omvisningene klokken 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 og 15.30.

Avvikende åpningstider

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

Den gamle portnerboligen rommer nå publikumssenter og museumsbutikk. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff
Fakta

Billetter til Oscarshall

Når sesongen starter, vil billetter bli tilgjengelig gjennom Ticketmaster. Et lite antall selges også i museumsbutikken på stedet.

Priser 2021:

  • Voksen: 125,-
  • Honnør/student: 100,-
  • Barn (6-17 år): 100,-
  • Barn under 6 år har gratis adgang
  • Ledsager for handikappede har gratis adgang

 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.