Hopp til hovedinnhold

Besøk hos Forsvaret i Stavanger

I dag besøkte H.M. Kongen NATOs Joint Warfare Centre og KNM Harald Haarfagre - rekruttskolen på Madla i Stavanger, der Sjøforsvaret og Luftforsvaret lærer opp det store flertallet av sine nye soldater. 

14.05.2012

Kong Harald ble tatt i mot av sjefen for Harald Haarfagre, kommandørkaptein Per Jan Skjegstad, da han ankom Madla-leiren i dag. Kongen inspiserte æresgarden, før han fikk en nærmere orientering om leiren, som har vært benyttet til militære formål siden 1871.

I dag er Harald Haarfagre Norges største rekruttskole, der alle som skal tjenestegjøre i Sjøforsvaret og de fleste som skal tjenestegjøre i Luftforsvaret gjennomfører rundt åtte ukers grunnleggende opplæring. 

Kongen fikk også møte representanter for vernepliktige og ansatte ved leiren, og hilse en parade med rekrutter fra Sjøforsvaret og Luftforsvaret på Appellplassen.

Joint Warfare Centre

Fra Madla reiste Hans Majestet videre til NATOs hovedkvarter på Jåttå. Joint Warfare Centre ble opprettet i 2003, og har som hovedoppgave å drive trening og forberede operasjonelle hovedkvarter på situasjoner de kan møte på internasjonale oppdrag.

Kongen fikk en orientering om senterets oppdrag og virksomhet, og en demonstrasjon av øvelsen Steadfast Joist - en datasimulator som gir mulighet for å trene på situasjoner som kan oppstå på en kommandopost.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook