Hopp til hovedinnhold

Aksept 25 år

– Som mange av dere vet, har Aksept vært et utrolig viktig sted for meg i mange år, sa H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit i sin gratulasjonshilsen til Kirkens Bymisjons senter for alle berørt av hiv.

12.06.2012


Tirsdag inviterte senteret til jubileumsfest i hagen i anledning 25-årsjubileet.

Kronprinsessen har tidligere vært engasjert som frivillig medarbeider på Aksept gjennom flere år, noe hun også understreket betydningen av i sin hilsen:
– Mye av det jeg har lært om hiv og aids – og som jeg har med meg i det internasjonale arbeidet mitt – har jeg lært gjennom mennesker jeg har møtt og snakket med her på Aksept, sa hun.

Siden 2006 har Kronprinsesse Mette-Marit vært spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS.
 

Jubileumsfest i Aksepts hage

I talen sin viste Kronprinsessen også til hvor tidlig Kirkens Bymisjon var på banen for å møte mennesker berørt av hiv – og hvordan bildet av viruset har endret seg på disse 25 årene:
– Det er ikke lenger noen dødsdom å få en hiv-diagnose. Hiv er i dag – i vår del av verden – noe man lever med, ikke dør av.
 

Hiv-senteret samlet over 100 brukere, ansatte, pårørende og samarbeidspartnere til hagefest. Kronprinsesse Mette-Marit ble ønsket velkommen av institusjonssjef Ina Herrestad, styreleder Åge Petter Christiansen og brukerne Tor og Fidelia. Sangkoret Sangria underholdt, og det ble servering av deilig mat, taler og hilsener.


Om Aksept

Aksept er et psykososialt støttesenter for alle som er berørt av hiv. Senteret har rundt 30 ansatte og ligger i en 100 år gammel murvilla sentralt i Oslo.

Huset har et miljøtilbud, en poliklinikk og et døgntilbud.

26. juni inviterer Aksept til sin årlige hagekonsert på Rodeløkka i Oslo.

 

Kronprinsesse Mette-Marits tale under Aksepts 25-årsjubileum. (Stillfoto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix / Foto: Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook