Hopp til hovedinnhold

Talte til barna på FN-dagen

FN har bursdag i dag. H.K.H. Kronprinsen feiret dagen sammen med mer enn 700 barn på Nationaltheatret.

24.10.2012

Barna startet feiringen med å gå i tog fra Slottsplassen og ned til Nationaltheatret. 700 FN-flagg vaiet i toget. Flaggene fikk heller ikke hvile mye inne i teateret, verken da Kronprinsen, FN-filuren eller skuespillerne i oppsetningen «Folk og røvere i Kardemomme by» stod på scenen.

Fokus på barna

Den internasjonale FN-dagen er 24. oktober hvert år og blir markert over hele verden.

FN-sambandet konsentrerer seg om å lære barn om hva FN er og hvilken rolle FN har i verden. Gjennom sitt samarbeid med skoler over hele landet har sambandet i år tilrettelagt for en rekke ulike aktiviteter for elever i hele grunnskolen.

Derfor var det også helt naturlig at det var barna som sto i fokus under dagens markering.

Gratulerte i kor

Kronprinsen begynte talen sin med en øvelse. I tur og orden måtte alle første- til fjerdeklassingene som bor i et hus om natten, går på skole, har vært hos legen og har rent vann i springen reise seg opp. Videre snakket Kronprinsen om at det ikke er alle barn i verden som har alt dette, og at det er dette FN jobber for sammen med å skape fred i verden.

Til slutt fikk Kronprinsen alle barna til å si i kor: «Gratulerer med dagen, FN!»

Kronprins Haakon har vært goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP siden høsten 2003.

Oppgaven med å lede bursdagssangen for FN og å binde alle taler og innslag sammen hadde maskoten FN-filuren fått. En oppgave han ut i fra flaggviftingen å dømme håndterte fint. Markeringen ble avsluttet med et utdrag fra Nationaltheatrets oppsetning av «Folk og røvere i Kardemomme by».

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook