Hopp til hovedinnhold

På sommerslottet

Disse dager danner lystslottet Oscarshall rammen om Den Norske Opera & Balletts forestilling "På sommerslottet". Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da forestillingen hadde premiere onsdag kveld.

15.08.2013

Det kongelige hoff har i flere år hatt et samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival, som har holdt enkelte av sine konserter i Slottskapellet. I 2012 ble også Oscarshall tatt i bruk som arena. Årets forestilling - På sommerslottet - er et samarbeid med Den Norske Opera & Ballett.

Opplevelsen startet med en båttur fra Operaen i Bjørvika. Forestillingen fant sted fra båten la til ved bryggen på Oscarshall. Både ute i parken og inne på lystslottet utfoldte dansere, sangere og musikere seg.

Operaen.no presenterer forestillingen slik:

"I fem eksklusive forestillinger kan du oppleve en reise i tid og rom med ulike kunstformer og uttrykk, i fantastiske omgivelser i og rundt slottet. Dansere fra Nasjonalballetten, sangere fra Nasjonaloperaen, og en strykekvartett fra Operaorkestret danner pilarene for Patrick Kings produksjon, som sømløst blander ballett, neoklassisk og moderne dans med musikk og sang fra senromantikken."

Samarbeid

Forestillingene "På sommerslottet" er et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett, Oslo Kammermusikkfestival og Åpent slott. Alle forestillinger er utslolgt.

Dronning Sonja er beskytter både begge organisasjoner - i tillegg til å være honorær styreleder for Det kongelige hoffs egen enhet for kulturformidling - Åpent slott.

Omvisninger

Oscarshall er åpent for omvisninger i sommersesongen. Hovedsesongen ble avsluttet 11. august, men det er fremdeles åpent i helgene fram til og med søndag 8. september. Vær oppmerksom på at det ikke gis omivisninger førstkommende lørdag - 17. august - på grunn av kulturarrangementene.Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook