Hopp til hovedinnhold

Grønn samling i Mariboes gate

I dag deltok DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra på åpningen av det nye Miljøhuset i Oslo. På en levende, grønn løper ankom de kongelige satsingen, som huser flere av Norges sentrale miljø- og utviklingsorganisasjoner.

13.09.2013

Organisasjonene i huset er involvert i et bredt spekter av viktige miljø- og utviklingsspørsmål: Regnskogen i Brasil, selvhjelpsprosjekter for fattige bønder i Sør og hvordan vi kan gjøre våre egne hjem energismarte. Samlet under ett tak kan de styrke hverandre og nyte godt av hverandres kompetanse.

Dikt og diskusjon under åpningen

Miljøagentene Tua (10), Eliah (11) var vertskap for besøket, sammen med sin leder, Hanne Aglen. De introduserte Kronprinsparet og Prinsessen for husets beboere: Norges Naturvernforbund, Regnskogfondet, Utviklingsfondet, Miljøagentene og Tørrlandskoordineringsgruppe.

Utviklingsfondets Kari Helene Partapuoli ledet forsamlingen gjennom ettermiddagens program. Ordfører Fabian Stang erklærte Miljøhuset for åpnet, godt hjulpet av miljøagentene Tua og Eliah. Det ble også diktlesning med Jan Erik Vold, og miljøvernminister Bård Vegard Solhjell fra SV og Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup diskuterte miljøbevegelsens rolle i det norske samfunnet.

Engasjerte miljøagenter

Det kongelige følget fikk en omvisning i lokalene de ulike organisasjonene disponerer.

I sjette etasje fikk de møte ni engasjerte representanter for Miljøagentene, alle mellom 8 og 11 år. De hadde verksted i dag, og Kronprins Haakon, Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra tok del i produksjonen av buttons og handlenett.

Kronprinsfamilien har fulgt arbeidet til Miljøagentene gjennom flere år. Allerede i 2009 møtte Prinsesse Ingrid Alexandra Miljøagentene på Slottsplassen sammen med Kronprinsessen.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook