Hopp til hovedinnhold

Engasjement for leiing

Under Virkekonferansen 2013 i dag delte H.K.H. Kronprinsen tankane og erfaringane sine rundt det å vere leiar. I samtale med programleiar Haddy N`jie fortalde Kronprins Haakon om kvifor engasjementet er så sterkt.

06.11.2013

Kronprinsen er oppteken av korleis vi finn og dyrkar fram framtidas leiarar. Tidlegare i haust inviterte Kronprinsen 153 leiarar og leiartalent i alderen 20 til 40 år til konferansen SIKT2013 i Trondheim for å snakke om framtida til Noreg. I dag samtalte han med programleiar Haddy N`jie om det sterke engasjementet sitt for ungt leiarskap.

Kva slags krav må stillast?

Virkekonferansen 2013 jaktar på Noregs X-faktor. For at barna og barnebarna våre òg skal få oppleve verdas beste levestandard og velferd, er nordmenn avhengige av å jobbe smartare. Vi må få enda meir ut av kvar arbeidstime. Vi må bli enda meir produktive. Gjennom foredrag og talkshow ser Virkekonferansen nærare på kva slags krav som blir stilte til dagens og framtidas leiarar i Noreg og verksemdene i landet.

Leiaren sitt val

På heimesida si skriv Virke dette om temaet for konferansen, som vart halden i Oslo i dag:

«Hver dag gjør du som leder valg som påvirker din virksomhet. Hver dag gjør våre politikere valg som påvirker nasjonen. Velger vi rett får vi gevinst. Velger vi feil koster det næringsliv og AS Norge verdier tilsvarende flere oljefond. Det handler om forskjellen mellom god og dårlig ledelse. Hvordan kan god ledelse bidra til økt produktivitet? Hvordan kan vi, fra toppleder til medarbeider, jobbe smartere og mer effektivt? Har vi en politikk for et mer produktivt næringsliv? Hvilke konsekvenser gir lav produktivitet i offentlig sektor?"

Dette er Virke

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) vart stifta i 1990 av fem organisasjonar: Handelens Arbeidsgiverforening, Norges detaljistforbund, Norges Grossistforbund, Norges Handelsstandsforbund og Norske Agenters landsforbund. Hausten 2011 endra dei namn frå HSH til Hovedorganisasjonen Virke.

Dei representerer 16 500 verksemder med 220 000 tilsette frå ulike bransjar.

Kronprinsen om sitt engasjementet for ungt lederskap i samtale med Haddy N`jie under Virkekonferansen 2013 (Foto: Det kongelige hoff)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook