Hopp til hovedinnhold

Symposium om astrofysikk

H.K.H. Kronprinsen besøkte onsdag det britiske vitenskapsakademiet Royal Society i London der han var til stede på et symposium sammen med flere unge, norske forskere.

21.11.2013

Kronprins Haakon fikk være med på første del av dagen der unge norske og britiske forskere møttes for å diskutere ulike temaer innenfor astrofysikk.

Norsk-britisk samarbeidsprosjekt

Symposiet “Frontiers in Astronomy: from the beginning of the Universe to the outer reaches of the Solar System” er et samarbeidsprosjekt mellom Det Norske Vitenskaps-Akademi, Royal Society og den amerikanske stiftelsen Kavli Foundation. Professor Øystein Elgarøy fra Universitetet i Oslo ledet første del av dagen, og statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet holdt en kort hilsen.

Temaene var blant annet:

  • Den kvantemekaniske opprinnelsen til strukturene i universet
  • Partikkelakseleratoren LHC: Konsekvenser for kosmologien
  • Jakten på mørk materie

Omvisning på Royal Society

Etter plenumsdelen fikk Kronprinsen muligheten til å spise lunsj med noen av de norske studentene fra Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo som også hadde tatt turen til London.

Kronprinsen fikk til slutt en omvisning i Royal Society sammen med blant annet fjorårets Kavliprisvinner Jane Luu før han returnerte til Oslo.

Kavliprisen er tre forskningspriser som annethvert år deles ut i Oslo av Det Norske Videnskaps-Akademi og Kavli Foundation. De tre prisene i astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap ble første gang utdelt i 2008 av Kronprins Haakon.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook