Hopp til hovedinnhold

Respekt og sosialt ansvar

H.K.H. Kronprins Haakon holdt innlegg på seminaret "Respekt og sosialt ansvar i idretten" i dag. Norges idrettsforbund, Antidoping Norge og Norges Fotballforbund arrangerer seminaret, som har gått over to dager på Ullevaal Stadion.

11.12.2013

– Hundretusenvis av barn i Norge påvirkes og formes av det de opplever knyttet til idrett. Derfor er det et så viktig sted. Et sted for å arbeide med gode holdninger og verdier. Det er heldigvis veldig mange innenfor idretten både bevisste på, opptatte av og jobber systematisk med over tid, sa Kronprinsen i sitt innlegg.

Han trakk blant annet fram Vard-modellen i Rogaland som et godt eksempel. Det var det første prosjektet som Kronprinsparets humanitære fond støttet.

– Det de så, var at de hadde en fotballklubb der det var mange unger, og da kunne de bruke denne til å få involvert flyktninger, asylsøkere og familiene deres. De dro hjem til dem, til de nyankomne, og sa hei, vi vet at dere har unger. Vi synes de burde begynne å spille fotball – sammen med oss! Så kom med – vi har et fotballag vi tror dere vil trives i. Og på den måten fikk de med seg ungdommene, men de fikk også involvert familiene på forskjellige måter. Og de fikk nettverk. Utrolig flott arbeid de gjorde den gangen.

En viktig samfunnsaktør

- Idrett er langt mer enn toppidrett, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF. - Idrett er også en viktig samfunnsarena for fysisk aktivitet, integrering og fellesskap. Det er en rolle idretten må ta på alvor, og det gjør vi også. På seminaret kommer mange spennende foredragsholdere med stor kunnskap om ulike temaer innenfor idrettens rolle som samfunnsaktør. (Kilde: Fotball.no)

Foredragsholdere fra inn- og utland har holdt innlegg disse dagene, blant annet president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook