Hopp til hovedinnhold

Årets første Dignity Day

I går deltok H.K.H. Kronprinsen på Dignity Day på Vestby videregående skole i Akershus sammen med 350 elever og 20 veiledere. Elever delte historier om hva skal til for å snu eget og andres liv til det bedre.

29.01.2014

Det ble delt historier om identitet, mobbing og om å stille opp for andre som er i en vanskelig situasjon. En av elevene fortalte om hvordan han hadde forandret seg fra å være en mobber på barneskolen. Mobbeofferet måtte skifte skole, og det gikk også inn på dem som hadde plaget han.

– Alle her inne er en leder, sa Kronprinsen avslutningsvis og ba elevene reflektere over hvordan de ønsket å bruke livet og ressursene sine. – Hvilke fotavtrykk ønsker du å legge igjen?

Internasjonale gjester

Kronprins Haakon ble invitert til Vestby videregående skole i forbindelse med Comeniusprosjektet «Stay at school, for your future» som går denne uken. Elever og lærere fra Litauen, Frankrike, Danmark og Spania var derfor med på opplegget.

Besøket ble avsluttet med lunsj som elever fra skolens egen avdeling for restaurant- og matfag hadde laget.

Global Dignity

Kronprins Haakon var med på å starte organisasjonen Global Dignity i 2006. Hovedaktiviteten er å arrangere Dignity Days som er et to-timers skoleopplegg. Hensikten er å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er, og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen.

15. oktober i år markeres Global Dignity Day på skoler over hele verden. I fjor deltok over 50 land.

I Norge var 30 000 elever, 130 videregående skoler og 1200 frivillige veiledere med på opplegget i 2013.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook