Hopp til hovedinnhold

Hjerteprisen 2014

H.M. Kong Harald delte ut Nasjonalforeningens Hjertepris i dag. Prisen gis som anerkjennelse av betydelige resultater innen hjerte- og karforskningen i Norge, og tilfalt i år professor Guro Valen.

04.02.2014

Guro Valen er professor i fysiologi ved Universitetet i Oslo, og har gjennom sitt arbeid bidratt til å øke kunnskapen om mekanismene ved hjertesykdommer.

Det er særlig hjertesvikt som har stått i fokus for Valens forskning, og da spesielt hvordan man kan begrense skaden på hjertet som følge av iskemi (lokal blodmangel fremkalt ved at blodårene som fører til vevet, har trukket seg sammen eller er innsnevret / tilstoppet).

Prisutdeling

Hjerteprisen består av et beløp på 100 000 kroner, et diplom og en statuett formet av Lise Amundsen. Beløpet skal komme hjerteforskningen til gode. Kong Harald overrakte prisen under et arrangement på Det Norske Teateret.

Nasjonalforeningens generalsekretær Lisbet Rugtvedt ønsket velkommen før dagens første tale ved styreleder John Kjekshus. De frammøtte fikk også høre et kort foredrag prisvinneren selv, og hilsningstale ved helse- og omsorgsminister, Bent Høie.

Cecilie Risøe, leder av hjerte- og karrådet, presenterte Nasjonalforeningens forskningsstipendiater, før et siste musikalsk innslag ved Majken Christiansen avsluttet arrangementet. 

Nasjonalforeningen for folkehelsen

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig, humanitær organisasjon som bidrar til å bekjempe hjerte- og karsykdommer og demens gjennom forskning, informasjon, forebyggende tiltak og helsepolitisk arbeid. Hvert år bidrar Folkehelsen med betydelige midler til forskning på demens og hjerte- og karsykdommer.

(Kilde: Nasjonalforeningen)Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook