Hopp til hovedinnhold

To år til Lillehammer 2016

Det er på dagen 20 år siden OL-ilden på Lillehammer ble tent. H.K.H. Kronprinsen deltok i dag på et arrangement foran Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

12.02.2014

Under seansen i Norway House i Sotsji svarte Kronprins Haakon på spørsmål fra Jan Åge Fjørtoft om forventninger til Ungdoms-OL, hvorfor han har valgt å engasjere seg så sterkt og mimring tilbake til vinterlekene i 1994.

Kronprinsen er medlem av hovedkomiteen for Ungdoms-OL som er neste vinterolympiske arrangement etter lekene i Sotsji.

70 nasjoner

Det er ventet deltakelse fra 70 nasjoner, 1100 ungdommer i alderen 15 til 18 år og over 2000 frivillige til Lillehammer i 2016.

Thomas Bach, presidenten for den internasjonale olympiske komité (IOC), var også til stede. Under markeringen ikledde Kronprinsen og IOC-presidenten seg startnumrene som er laget til lekene.

Gull, sølv og bronse

Tirsdag ble en god OL-dag sett med norske øyne. Kronprinsen fulgte de norske utøverne på OL-sprintene og skiskyting 10 km jaktstart for kvinner. Det ble jubel for gull til Ola Vigen Hattestad og Maiken Caspersen Falla – og sølv til Ingvild Flugstad Østberg - på sprinten i OL. Skiskyteren Tora Berger tok sølv på jaktstarten.

– To gull og to sølv til Norge. Fantastisk dag å følge de norske utøverne i Sotsji, skrev Kronprinsen i en Twitter-melding.

Tyske Carina Vogt tok gull i tidenes første OL-hopprenn for kvinner. Etter det historiske hopprennet møtte Kronprinsen med de norske hoppjentene.

Kronprinsen startet dagen i dag med å følge alpint utfor for kvinner hvor Lotte Smiseth Sejersted var best av de norske med en fin sjetteplass. Kronprinsen fikk også med seg kombinert hopp. Magnus Krog spurtet inn til OL-bronse i kombinert bak Eric Frenzel fra Tyskland og Akito Watabe fra Japan.

Kronprinsen blir i OL-byen fram til fredag.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook