Hopp til hovedinnhold

Besøk til FMC Technologies

H.K.H. Kronprinsen avsluttet sitt offisielle besøk til St. Petersburg i dag med et kort besøk hos norske FMC Technologies i deres lokaler ved Vinterpalasset. Selskapet er verdensledende på systemer og løsninger til olje- og gassproduksjon på havbunnen.

27.02.2014

FMC Technologies har vært etablert i Russland siden 2009, med hovedkontor i Moskva. I St. Petersburg samarbeider FMC med det polytekniske universitetet om kompetansebygging. Det er etablert et opplæringssenter ved universitetet, der studenter som allerede har en mastergrad innen mekaniske fag kan ta et 6 måneders kurs innen subseateknologi. For de som kvalifiserer, blir det videre lagt opp til 12-18 måneders praksisprogram ved FMCs hovedkontor i Kongsberg – med påfølgende tilbud om jobb ved kontoret i St. Petersburg.

Kronprins Haakon fikk en innføring i bakgrunnen for virksomheten i kontorene ved Vinterpalasset i dag. To ansatte fortalte dessuten om forskningssamarbeidet og om hvordan det er å være en ung, russisk ingeniør i et norsk selskap.

Subsea-leveranse

FMC Technologies har levert alt subsea-utstyr til Russlands første rene subsea-felt, Gazprom-eide Kirinskoe ved Sakhalin, helt øst i Russland. Feltet ble åpnet i 2013, og systemet skal produsere gass fra 6 brønner. Installasjonen er den første i sitt slag i Russland.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook