Hopp til hovedinnhold

Holmenkollsøndag

Kongefamilien fikk oppleve en stor norsk idrettsdag i Holmenkollen, med dobbeltseier på kvinnenes tremil og sølv i det så tradisjonelle hopprennet.

09.03.2014

Både Kongeparet, hele Kronprinsfamilien og Prinsesse Astrid, fru Ferner, var til stede i Holmenkollen i dag. H.K.H. Prinsesse Beatrix av Nederland var også i Kollen, som Kongefamiliens gjest på tribunen.

Tyske Severin Freund seiret i hoppbakken foran Anders Bardal. Kamil Stoch ble nummer tre, til særlig glede for de mange polske tilhengerne som hadde tatt veien til arenaen.

Kvinnenes 30-kilometer ble en parademarsj for Marit Bjørgen, som tok en suveren seier, med Therese Johaug på en sikker andreplass foran Finlands Kerttu Niskanen.

Utmerkelse til Arne Skeie

NRKs kommentator Arne Skeie mottok Birkebeinerplaketten på Kongetribunen under pausen i hopprennet. Dette er den høyeste utmerkelsen Skiforeningen deler ut til en som ikke selv er utøver. Dette er det siste Holmenkollrennet Skeie kommenterer i sin lange karriere i kommentatorboksen. Når årets sesong er omme, trer han inn i pensjonistenes rekker.

Prinsesse Astrid mottok Birkebeinerplaketten i anledning sin 80-årsdag i 2012. Prinsessen har vært til stede på mer enn 70 Holmenkollrenn, og mottok utmerkelsen for sin livslange interesse og støtte til skisporten.

Også til stede lørdag

Hans Majestet og Prinsesse Astrid tilbrakte også lørdagen i Kollen, da kombinert og femmil sto på programmet. Tradisjonen tro, ønsket Kongen og Prinsessen å gratulere vinnerne, og tok i mot tyske Johannes Rydzek og Sveriges Daniel Richardsson på Kongetribunen.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook