Hopp til hovedinnhold

Hva skal en far være?

I dag fikk H.K.H. Kronprinsen innblikk i hva barn verden over mener en far er og bør være. Han åpnet utstillingen "Pappa’n i de mange land" på Barnekunstmuseet - men det var Prins Sverre Magnus som fikk klippe den røde snoren.

12.03.2014

Barn og unge fra over 20 ulike land verden over har bidratt i formidlingen av farsbegrepet - om hva de mener er viktig ved det å være pappa , og hva de forbinder med farsrollen. Over 2 200 bidrag ble sendt inn til Barnekunstmuseet i Oslo, og nå stilles både eldre og nyere kunstverk utført av barn og unge i alderen 3 til 18 år ut.

Kronprins Haakon og Prins Sverre Magnus ble vist omkring på utstillingen av direktør Angela Goldin og museumsleder Nina Schjønsby.

Farsbegrepet over tid

Barnekunstmuseet har sett nærmere på farsbegrepet ved flere anledninger. I 1979 gjennomførte de prosjektet "Far – sett med norske barns øyne", og i 1994 prosjektet "Familien". Dette gir en unik mulighet for å følge farsrollens utvikling gjennom 30 år.

Kronprinsen fikk en orientering om prosjektet "Far og barn" før åpningen av dagens utstilling.

Tidligere besøk

I 2001 var H.M. Dronning Sonja til stede på Barnekunstmuseet for åpningen av kunstutstillingen "Orphan Voices" på initiativ fra Norad. Den inneholdt tegninger fra aidsrammede barn i Zambia, Mosambik, Uganda og Malawi.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit åpnet i 2005 utstillingen "En prinsesse er født" med 75 utvalgte barnetegninger, brev, postkort, dikt og hilsener i anledning fødsel og dåp til den da ett år gamle Prinsesse Ingrid Alexandra.

Utstillingen «Pappa’n i de mange land» åpner for publikum torsdag 13. mars.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook