Hopp til hovedinnhold

Nye forbilder

I kveld er H.K.H. Kronprinsessen til stede når VIBRO – Vi bryr oss, med initiativtakerne Yvan Bayisabe og Fredrik Mosis i spissen, lanserer første episode av sitt filmprosjekt "Nye forbilder".

25.03.2014

I samarbeid med Global Shapers Oslo, har VIBRO det siste året jobbet fram et filmprosjekt for å fremme unge rollemodeller med flerkulturell bakgrunn gjennom bilder og video. Prosjektet tar et oppgjør med det negative inntrykket initiativtakerne opplever media har skapt av minoritetsungdom.

Av ungdom - om ungdom – for ungdom

Det ble rekruttert 30 ungdommer mellom 16-19 år fra videregående skoler i Oslo. Ungdommene gikk gjennom kurs innen film, foto og journalistikk. Etter kurset fulgte VIBRO flere unge rollemodeller som også er minoritetsungdommer, og laget dokumentarer om dem.

Ti forbilder

Resultatet ble en serie på ti episoder, med ti unge med minoritetsbakgrunn som har oppnådd suksess i det norske samfunnet. Deres historier er høyaktuelle og kan være med på å inspirere andre unge i dagens samfunn til å følge sine egne drømmer.

Filmprosjektet ønsker også å bidra til at bildet i media blir mer nyansert.

Releaseparty

I kveld var det releaseparty på Parkteateret. Klokken 19.00 tok Kronprinsesse Mette-Marit  plass sammen med de ti rollemodellene, Shafi Aden, Folake Akinyemi, Ousman Sowe, Salamatu Kamara, Maryam Iqbal Tahir, Amanuell Kidane, Seher Aydar, Mounir Jaber, Sundeep Singh og Kashfa Gashamura.

Sammen fikk de se den første av de ti forbildefilmene. Alle vil bli å se på nett, via VIBROs egne sider. På programmet står også en kort konsert med blant annet Nico D, Arif og Kaveh, og debatt ledet av Leo Ajkic.

 

Prosjektet er støttet av Oslo Kommune (EMI), Aktiv ungdom og Mycall Kulturfond og har blant annet Røde Kors og Ung-info som samarbeidspartner.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook