Hopp til hovedinnhold

Åpning av Det 74. bibliotekmøte

- "Jeg sitter og leser en dikter. Det er mange mennesker i salen, men man merker dem ikke. De er i bøkene. Ofte rører de seg i bladene slik som menneskene gjør når de sover og snur seg mellom to drømmer."

26.03.2014

I dag deltok H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit på åpningen av Det 74. norske bibliotekmøte. Der leste hun fra Rainer Maria Rilkes roman "Malte Laurids Brigges opptegnelser" fra 1910. Utdraget er hentet fra kapittelet «Biblioteque Nationale», og Kronprinsessen leste det også under Oslo Bokfestival i 2012 (se klipp).

Bibliotekene i utvikling

Konferansen finner sted i Trondheim, og er en møteplass for kompetanse, innovasjon og debatt. Viktige tema står på agendaen. Ny bibliotekslov trådte i kraft 1. januar 2014, og legger nye føringer for virksomheten. Den digitale utviklingen skaper store muligheter, men også utfordringer for bibliotekene.

Digitale samlinger, utlån av e-bøker, demokratisering av informasjonstilgangen, bibliotek - og bilbliotekspromotering - i nye kanaler og nye medier - er blant de mange emnene oppe til diskusjon.

Litteraturtoget

For Kronprinsesse Mette-Marit utgjør besøket til Bibliotekmøtet en fin inngang til "Litteraturtoget", som starter kommende uke. Dette er Kronprinsessens eget prosjekt for litteratur og leseglede - og for å sette fokus på den viktige rollen bibliotekene spiller i samfunnet vårt.

Om bord på toget vil det være både bokcafé og en egen bibliotekvogn. Toget stopper i Bodø, Fauske, Rognan, Mo i Rana, Mosjøen, Snåsa, Steinkjer og Stjørdal, og det blir litterære arrangementer på perrongene. Det finnes bibliotek på alle stoppesteder, og noen av dem vil ha filial på perrongen denne dagen.

#Minbok

Kronprinsessen vil å dele sin yndlingslitteratur med publikum. Underveis blir også publikum invitert og oppfordret til å dele sin bok - både gjennom arrangementene på de enkelte stedene, og på sosiale medier med #Minbok.

Det finnes en bok for alle.

 

 

Kronprinsesse Mette-Marit åpner Oslo Bokfestival med å lese et utdrag fra romanen «Malte Laurids Brigges Opptegnelser» av forfatteren Rainer Maria Rilke. (Foto: Røver UB).
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook