Hopp til hovedinnhold

Besøkte dansejubilant i Bergen

H.K.H. Kronprins Haakon fikk i dag en presentasjon av dansekompaniet Carte Blanches 25 år lange historie. Dag to i Bergen ble avsluttet med bedriftsbesøk til værselskapet StormGeo og et møte med årets festspillutstiller Tone Vigeland og hennes kunst.

22.05.2014

Dagen startet i Studio Bergen hvor Kronprinsen fikk en smakebit fra prøvene til Carte Blanches danseforestilling «A Collection of Short Stories».

Etterpå var det åpning av kompaniets jubileumsutstilling. Bak den multimediale utstillingen står scenograf og designer Rui Horta og videokunstner Anastasia Isachsen.

Sete i Bergen

Dansekompaniet startet som et privat jazzkompani, etablert i Bærum, men ble fra 1989 Norges andre offentlig finansierte danseteater – et nasjonalt kompani for samtidsdans med sete i Bergen.

Kronprins Haakon ble møtt og ledsaget rundt av blant andre styreleder Hallvard Bakke, teatersjef Bruno Heynderickx, direktør Tone Tjemsland, kulturminister Thorhild Widvey og Bergens ordfører Trude Drevland.

Norskbasert værselskap

Ved StormGeo ble Kronprinsen ønsket velkommen av konsernsjef Kent Zehetner og HR-direktør Mette Krohn-Hansen. Værselskapet ble grunnlagt i 1997 under navnet Storm Weather Center av meteorolog og værmelder Siri Kalvig i samarbeid med TV 2.

I dag er selskapet en global aktør med 320 ansatte som leverer værtjenester og forskning til et bredt marked, fra energisektoren til telekom, internett og media.

Under besøket fikk Kronprinsen en omvisning i værtårnet og presentasjon av prosjektene Seafocs og Offshore Environmental Monitoring.

Åpning av Festspillutstillingen

Ved lunsjtider i dag var Kronprinsen til stede ved åpningen av Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall.

Årets festspillutstiller Tone Vigeland er en anerkjent smykkekunstner. Arbeidene hennes finnes i samlingene til blant annet Victoria & Albert i London, MoMA i New York og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

Med utstillingen «Muster» presenterer kunstneren nye monumentale installasjoner og skulpturer spesielt laget for anledningen. Utstillingen står frem til 17. august.

Festspillutstillingen har vært produsert i Bergen Kunsthall siden 1953 og løfter hvert år frem en norsk samtidskunstner.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook