Hopp til hovedinnhold

På besøk i parkbiblioteket

I dag åpnet biblioteket i Dronningparkens lysthus. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte selv Lysthuset, der mer enn 400 bøker det ble tipset om under Kronprinsessens litteraturtog, står til utlån for parkens gjester.

19.06.2014

Under reisen med Litteraturtoget i vår, ble det postet flere hundre boktips på Twitter, Instagram og Facebook. Disse tipsene fra andre bokentusiaster ønsker Kronprinsesse Mette-Marit å bringe videre, sammen med noen av sine egne yndlingsbøker.

Med hjelp fra Deichmanske bibliotek, er derfor Lysthuset i Slottsparkens eldste del, Dronningparken, fylt med bøker i dag og i morgen. Hver eneste tittel kommer anbefalt av andre lesere - og alle som vil kan ta med seg en av dem ut i parken. Prousts "På sporet av den tapte tid" eller Grimbergs verdenshistorie er kanskje et litt langt prosjekt for et parkbesøk - men her er en gyllen anledning til å snuse på verket. For hensikten er å inspirere til lesning.

En bok for alle

Det finnes en bok for alle, mener Kronprinsesse Mette-Marit. Og i Lysthuset finnes bøker for små og store, lettleste bøker og tyngre bøker. Det de har felles, er at noen andre har likt dem så godt at de ville anbefale dem til andre.

Parkbiblioteket er åpent 19. og 20. juni, fra 07.00 og morgenen til 20.00 om kvelden. Alle kan låne med seg en bok ut i parken og hygge seg med den der. Når besøket er over, leveres boken tilbake.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook