Hopp til hovedinnhold

Epilepsiforbundet 40 år

- Som beskytter for Norsk Epilepsiforbund har jeg fulgt dere tett gjennom mange år og sett hvor viktig arbeidet deres er, sa Prinsesse Märtha Louise i sin tale til jubilanten i Oslo i dag.

19.09.2014

I Norge har rundt 45 000 mennesker epilepsi, og 400 000 vil få minst ett epileptisk anfall i løpet av livet.

Prinsesse Märtha Louise understreket i sin tale hvor viktig det er med kunnskap:

- Selv har jeg lært mye gjennom Epilepsiforbundet. Jeg har lært hva man skal gjøre – og ikke gjøre – hvis man er sammen med en person som får epileptisk anfall. Men jeg har også lært hvor mange myter og hvor stor uvitenhet det er i befolkningen om epilepsi. Kunnskap gir trygghet. Kunnskap bryter ned myter. Kunnskap gjør det enklere å leve – både for den som er rammet, og for dem som står rundt.

Barnebok om epilepsi

Norsk Epilepsiforbund ble stiftet 16. mars 1974 og feiret i dag sitt 40-årsjubileum på Hotel Bristol i Oslo. Jubileumsarrangementet åpnet med sang av Martin Halla og tale ved forbundsleder Hanne Granmo.

Et foreldrepar fortalte om hvordan det var å ha et barn med epilepsi. Det ble også lest fra en barnebok om epilepsi som Prinsessen fikk med seg et eksemplar av hjem.

Interesseorganisasjon

Norsk Epilepsiforbund er en landsdekkende, uavhengig interesseorganisasjon for mennesker med epilepsi, deres pårørende og andre interesserte. Hovedoppgaver er opplysningsarbeid og påvirkningsarbeid for å fremme best mulig livskvalitet for mennesker med epilepsi.

Forbundet har i dag 5300 medlemmer – og rundt 30 lokalforeninger og fylkeslag.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook