Hopp til hovedinnhold

Markerte Forsvarets minnedag

I formiddag la Hans Majestet Kongen ned krans ved minnesmerket over de falne i minnelunden på Akershus Festning i Oslo. Kransnedleggingen var en del av Forsvarets minnedag 2. november 2014.

02.11.2014

Forsvarssjefen, admiral Haakon Bruun-Hanssen, holdt en kort tale til de pårørende, familie og venner av de som har falt i Forsvarets tjeneste, før Hans Majestet ble anmodet om å legge ned krans ved minnesmerket. Etter kransnedleggelsen ble bønnesignalet avspilt.

Minnegudstjeneste

Etter høytideligheten i minnelunden var Kong Harald til stede ved en minnegudstjeneste i Akershus slottskirke, der feltprosten forrettet.

Statsråd Ine Marie Eriksen Søreide hold minnetalen og Kongen tente deretter Forsvarets minnelys ved avslutningen av minnegudstjenesten.

Minnedagen

Siden 2007 har det vært tradisjon at man første søndag i november æres de som har mistet livet i Forsvarets tjeneste i og utenfor Norge. Minnedagen er for å minnes alt personell som har omkommet i Forsvarets tjeneste.

Alle Forsvarets avdelinger, både i Norge og i utlandet, oppfordres til å markere minnedagen. Hovedmarkeringen er lagt til Akershus Festning i Oslo, men dagen blir også markert ved Forsvarets avdelinger i Norge og utlandet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook