Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøkte TOMRA

Tomra står for TOMflaskeReturAutomat. I Norge blir 95 prosent av alle flasker pantet. I dag fikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen en innføring i systemene bakenfor.

10.11.2014

Siden oppstarten i 1972 har TOMRA vært en innovativ og fremtidsrettet bedrift med miljø og resirkulering som satsningsområde. Det var brødrene Tore og Petter Planke som startet TOMRA i Asker, som i dag er et industriselskap som produserer pantesystemer for drikkevareemballasje i 45 land.

Ny teknologi

Kronprinsparet ble mottatt av CEO Stefan Ranstrand da de ankom Tomra Production i Lier, hvor de fikk omvisning i produksjonslokalene og hilste på de ansatte. Kronprinsen og Kronprinsessen fikk også en demonstrasjon av T-9 – Tomras nyeste panteautomat. Den nye teknologien TOMRA Flow Technology™ har 360-graders gjenkjenning og endrer dermed industristandarden.

Pant alt. Alltid.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit reiste videre til Tomras hovedkvarter i Asker hvor de fikk en innføring i selskapets nye visjon og virksomhetsområder. De fikk også en omvisning og produktpresentasjon i Tomras museum og demosenter.

Tomra er verdensledende innen RVM-løsninger (Reverse Vending Machine) og drifter 3700 automater over hele Norge. Hele 95 prosent av alle brukte gjenvinningsflasker og bokser blir samlet inn og gjenvunnet.

Infinitum

De som sørger for å samle inn all panten i Norge het tidligere Norsk Resirk, men byttet i 2014 navn til Infinitum. Navnet er inspirert av det uendelige antall ganger man kan gjenvinne flasker og bokser som er med i panteordningen.

I 2013 samlet Infinitum inn 445 millioner bokser og 410 millioner gjenvinningsflasker med pantemerke. Det ga 6 639 tonn aluminium til nye bokser og 12 946 tonn plast til nye plastflasker.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook