Mintes ofrene for tsunamien
Andre juledag for ti år siden rammet den enorme flodbølgen Sørøst-Asia og ufattelige 225 000 mennesker døde. Kronprinsparet deltok i markeringen ved minnesmerket på Bygdøy i dag.
Det er usikkert hvor mange menneskeliv som gikk tapt den dagen - anslagene varierer voldsomt, og mange er langt høyere enn 225 000. Men 84 norske statsborgere ble identifisert etter katastrofen og i dag ble det tent 84 lys ved minnesmerket utenfor Oslo. Monumentet ligger ved Paradisbukta - sømløst knyttet til kysten av Thailand og de andre landene i Sørøst-Asia, som Jonas Gahr Støre påpekte i ettermiddag.
Kronprins Haakon la ned blomster ved minnesmerket og Arne Kollandsrud sto for musikalske innslag med sin trompet. Han spilte også når kistene med ofrene for tsunamien ble brakt hjem til Norge for ti år siden.
Utenriksminister Børge Brende talte på vegne av Regjeringen. I tillegg ble det minneord ved sjømannsprest Stein Vangen, leder av Nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen, Trond Kalleberg og Jonas Gahr Støre, som var leder av Norges Røde Kors den gangen.
Minnestunder verden over
Det ble avholdt minneseremonier mange steder i verden i dag, ikke minst i Thailand, Indonesia og de andre hardest rammede landene. I Thailand fant det også sted en norsk minneseremoni. Den ble ledet av Sjømannskirken på stranden i Khao Lak.
Aktuelle saker

Pave Frans gravlagt
Pave Frans ble lagt til hvile i Santa Maria Maggiore etter en begravelsesmesse på Petersplassen lørdag. Hundretusener fulgte ham til graven. Kronprinsparet representerte Norge ved seremonien.

Jon Fosse heidra med ny pris og foredrag
Den franske filosofen Jean-Luc Marion heldt det aller første Fosseforedraget, og den tyske omsetjaren Hinrich Schmidt-Henkel tok imot den nyoppretta Fosseprisen for omsetjarar under ei høgtideleg og historisk markering på Slottet.