Hopp til hovedinnhold

Døpte RS Elias

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra døpte Redningsselskapets nye skøyte "Elias" i dag. Den unge gudmoren ble ledsaget av Hans Majestet Kongen.

04.05.2015

Den nye redningsskøyta ble døpt ved Honnørbrygga i Oslo i ettermiddag:

Jeg døper deg Elias, sa Prinsessen.
Må hell og lykke følge deg og ditt mannskap i din ansvarsfulle gjerning langs den norske kyst.

Og når flasken var knust mot Elias' baug, kunne mannskapet avdekke navneskiltet. Prinsesse Ingrid Alexandra overrakte nøklene til styrmannen, før Kong Harald og Prinsessen fikk en omvisning om bord.

Prinsesse Ingrid Alexandra har vært med på offisielle oppdrag tidligere, blant annet på besøk til Miljøagentene, men dette var hennes første, egne oppdrag.

Kjent og kjær figur

"Elias" er kjent for mange barn. Det hele startet som en bokserie, med Redningsskøyta Elias som den første, i 1999. Senere ble det både barne-TV og filmer om den lille redningsskøyta. TV-serien ble Emmy-nominert i 2006, og er solgt til over 100 land.

Hele tiden har "Elias" vært knyttet til Redningsselskapets arbeid med sjøvett og sikkerhet rettet mot barn og unge. Flere ti-talls små Elias-båter finnes langs kysten, og mange tusen barn har fått kjøre med en av dem.

Nå skal "Elias" redde folk og båter også i virkeligheten.

RS Elias

Den "voksne" Elias er en redningsskøyte i Bergesen-klassen. Den er lett og rask, med en hastighet på 38 knop og rekkevidde på 200 sjømil.

RS Elias vil være stasjonært Moss.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook