Hopp til hovedinnhold

Åpnet Filmfestivalen i Haugesund

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen foretok åpningen av Den norske filmfestivalen i Haugesund i kveld. Det er den 43. i rekken, og en festival med sterk norsk deltakelse.

16.08.2015

Kronprins Haakon har vært Den norske filmfestivalens beskytter i en årrekke og besøkt festivalen flere ganger. Han har fått anledning til å se norsk film vokse - både i publikumstall her hjemme og i interressen de vekker internasjonalt. 

Kronprinsen pekte på denne positive utviklingen i åpningstalen sin, og ga Filmfestivalen sin del av æren for vekstperioden norsk film er inne i. Festivalen spiller en nøkkelrolle for kontakten mellom norsk, nordisk og internasjonal filmbransje, og har fått bred internasjonal anerkjennelse for programmet New Nordic Films der filmprodusenter fra alle verdenshjørner kommer sammen om prosjekter på tvers av landegrensene.


Filmen Kronprinsen får se i kveld, er Bølgen - Roar Uthaugs katastrofefilm der fjellpartiet Åkneset raser ut i Geirangerfjorden og skaper en flodbøle som slår inn over bygdene rundt fjorden.  

Mer film: Pøbler

I morgen, mandag, står mer norsk film på plakaten for Kronprins Haakon. Han skal overvære premièren på Kari Anne Moes dokumentar Pøbler - en film som er støttet av Kronprinsparets fond.

Pøbler forteller historiene til noen av de langtidsledige ungdommene som får hjelp gjennom Fondets samarbeidspartner, Pøbelprosjektet, til å få livene sine på rett kjøl. I Festivalens omtale av filmen heter det:

"Til ungdommen-regissør Kari Anne Moe har laget en usentimental flue på veggen-dokumentar som er gripende i all sin enkelhet. De nøkterne portrettene av kursets rike personligheter korrigerer myten om den tiltaksløse naver-ungdommen, og tjener samtidig som utforsking av ressurspersonene bak statistikken om frafall fra videregående."


Kronprins Haakon har selv møtt flere av ungdommene det gjelder gjennom sitt arbeid med Kronprinsparets fond.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook