Hopp til hovedinnhold

Oslo Innovation Week 2015

I formiddag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede ved åpningen av Oslo Innovation Week 2015. Der ble blant annet Regjeringens "Gründerplan" lagt fram i dag.

12.10.2015

Norsk næringsliv står foran store omstillinger. I en slik situasjon blir innovasjon og nye initiativ spesielt viktige. Oslo Innovation Week retter seg spesielt mot gründere og startup-bedrifter. Årets utgave er den 10. i rekken, og det forventes mer enn 9 000 deltakere. Formålet er å fremme vekst, innovasjon og verdiskaping, og uken setter spesielt fokus på mulighetene som finnes i Osloregionen.

Gründerplanen

Gründerplanen ble omtalt da statsbudsjettet for 2016 ble lagt fram, og i dag ble planen lansert av finansminister Siv Jensen og næringsminister Monica Mæland.

– Norge skal være et godt land å starte og utvikle nye bedrifter i. Vi må legge til rette for nye arbeidsplasser både på kort og lang sikt. Derfor trenger vi flere gode gründere som starter nye og lønnsomme bedrifter, uttaler næringsminister Monica Mæland.

Regjeringen vil styrke ordningene til beste for nyetablerere, blant annet gjennom økte bevilgninger til Innovasjon Norge.

Møte mellom de nye og de veletablerte

I løpet av kommende uke vil 100 oppstartselskaper få anledning til å presentere sine idéer, produkter og tjenester. Parallelt inviterer større, etablerte selskap til "Company Crawl" der de deler av sin erfaring og forteller hvordan de jobber med innovasjon og utvikling. Dermed ligger det til rette for gjensidig utveksling av ideer og erfaring.

MESH 2.0

I kveld følger Kronprins Haakon opp med besøk til MESH. MESH tilbyr lokaler og møteplasser for gründere og innovatører, og har som mål å gjøre Oslo til en viktig node i det europeiske entreprenørlandskapet. I tillegg til å gi andre tilgang på lokaler, står de også selv som vertskap for arrangementer og inspirasjonsmøter.

I kveld vil Kronprinsen få høre fra grunnleggeren av MESH, Anders Mjåset, i tillegg til presentasjoner fra Kahoot! og Naboli. Kronprins Haakon fikk selv prøve Kahoot! tidligere i høst, da Kronprinsparet var på fylkestur i Akershus. Gjerdrum skole hadde tatt applikasjonen som legger opp til læring gjennom gaming i bruk i undervisningen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook