Hopp til hovedinnhold

Møtte frivillige

Kronprinsparet besøkte Dikemark asylmottak i dag. De ønsket å møte noen av de mange frivillige som har stilt opp for å gi flyktningene en god velkomst.

15.12.2015

Langt flere flyktninger enn Norge har vært vant med har ankommet landet de senere månedene. Tilstrømmingen har gitt problemer med kapasiteten i det offentlige mottakssystemet. Det resulterte i en stor mobilisering over hele landet. Frivillige - noen gjennom humanitære organisasjoner og noen på helt selvstendig initiativ - gikk sammen for å gi flyktningene et verdig møte med Norge. Det ble en storstilt dugnad fra nord til sør.

Besøkte Dikemark

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen ble ønsket velkommen av Arne Adolfsen, som leder mottaket på Dikemark, Emma Sandberg Rennan, som jobber frivillig for Røde Kors Ungdom og Abineya, som bor på senteret, men også jobber frivillig her.

Flere grupper av frivillige representert

Kronprinsparet fikk møte representanter for flere grupper frivillige og fikk innblikk i hva de ulike gruppene bidrar med - alt i samarbeid med dem som bor på mottaket. Her var representanter for:

  • Risenga skole
  • Refugees Welcome to Asker & Bærum
  • Norsk Folkehjelp
  • Beboere ved mottaket
  • Dikemarks venner 
  • Home Start

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit tok plass ved bordene for å høre nærmere om de frivilliges erfaringer og motivasjon. 

Pyntet pepperkakehus

Kronprinsparet avsluttet besøket i 2. etasje, der de pyntet pepperkakehus sammen med noen av de yngre frivillige og barn som bor på mottaket. Konsentrasjonen var intens blant store og små for å få til best mulig plassering av seigmenn og nonstop.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook