Hopp til hovedinnhold

Førjulsbesøk til Sofienberghjemmet

Hennes Majestet Dronning Sonja dro på førjulsbesøk til Sofienberghjemmet i Oslo i dag. Hun fikk møte beboere og ansatte i et julepyntet sykehjem.

22.12.2015

Sofienberghjemmet drives av Kirkens Bymisjon og har 85 beboere. De holder til på Grünerløkka - en tradisjonsrik og levende bydel midt i Oslo. Nærheten til byen omkring er viktig for sykehjemmet, og hver etasje er innredet forskjellig for å skape gjenkjennelse til ulike deler av nærmiljøet på Grünerløkka, Rodeløkka og Sofienberg.

Møte med beboere og ansatte

Dronning Sonja fikk møte både beboere og ansatte i dag. Det ble anledning til en god samtale over bordene, og Dronningen tok også del i et kulturprogram med lystenning i Kultursalen. Det ligger mye tradisjon og byhistorie rett utenfor dørstokken på Sofienberghjemmet, og det legges stor vekt på kulturarbeidet ved sykehjemmet. 

- Vi ønsker å ha kulturopplevelser inn i alle rom. Kultur gjenspeiler hele mennesket, og skal også romme ulikheter mellom alle enkeltpersonene blant beboerne, sier daglig leder på hjemmet, Inge-Marie Kullerud.

Dronningen fikk også høre om måten Sofienberghjemmet drives på, som et moderne sykehjem midt i storbyen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook