Hopp til hovedinnhold

Teknologi og arbeidsmarked

Konferansen Teknologi og fremtidens arbeidsmarked er i gang på Folketeateret i Oslo. H.K.H. Kronprins Haakon var til stede under den første sesjonen i morges.

27.01.2016

Arbeidsmarkedet og næringslivet er i endring. Mange snakker om Det grønne skiftet, omstillingsbehov og de mulighetene og utfordringene ny teknologi bringer med seg. Aftenposten har invitert eksperter fra inn- og utland for å forklare mekanismene bak endringene vi går gjennom akkurat nå – og forberede oss på det som kommer.

Kronprins Haakon overvar den første sesjonen: Teknologi og framtidens arbeidsmarked:

Den fjerde industrielle revolusjon

Først revolusjonerte vann- og dampkraft produksjonen. Så ble elektrisiteten tatt i bruk til masseproduksjon. Deretter fulgte bruk av elektronikk og IKT for å automatisere prosessene. Nå kan vi stå foran den fjerde industrielle revolusjon - den digitale økonomien.

Hovedtaleren under den første seksjonen var Don Tapscott - forfatter av 15 bøker om overgangen til den digitale tidsalderen, og en ledende tenker på området. Tapscott tok for seg den fjerde industrielle revolusjon. Hva slags revolusjon snakker vi om og hvordan påvirker den samfunnet? 

Delingsøkonomi

Delingsøkonomien omtales som et trekk ved Den fjerde industrielle revolusjonen, og Anna Fellände fulgte opp med et innlegg om følgende av dette. Hun har forsket på delingsøkonomi, og snakket om hvordan norske bedrifter påvirkes og hva som skjer med organiseringen av arbeidslivet? 

 

Konferansen fortsetter utover dagen med 

  • Sesjon 2: Bransjer i endring
  • Sesjon 3: Hvordan håndtere endringene teknologien bringer med seg? 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook