Hopp til hovedinnhold

I trygge hender

700 helsepersonell fra hele landet er samlet på Gardermoen for å bli bedre på pasientsikkerhet. H.M. Kongen deltok under åpningen av kongressen i morges.

02.03.2016

Hensikten med kongressen er å øke kompetansen og støtte innføringen av gode tiltak for økt pasientsikkerhet i helseforetak og kommuner.  

I trygge hender 24-7

Det er Helsedirektoratets program for pasientsikkerhet "I trygge hender 24-7" som står bak kongressen. Programmet, som går fra 2014-2018, skal bidra til å øke pasientsikkerheten i Norge. Et viktig mål er å redusere antallet pasientskader med 25 prosent innen utgangen av 2018.

Viktige tema

Helsedirektør Bjørn Guldvog holder åpningsinnlegget i dag: Bli best på å bli bedre. Neste plenumssesjon, ved overlege Stian Westad, understreker viktigheten av åpenhet rundt feil man gjør, før legene Trond-Viggo Torgersen og Edvin Schei vil snakke om viktigheten av pasientkommunikasjon - et tema de også underviser i ved Universitetet i Bergen.

Åpenhet og forbedring i pasientsikkerhetsarbeid er også tema for helse- og omsorgsminister Bent Høies foredrag i morgen, på kongressens andre dag.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook