Hopp til hovedinnhold

Tar kampen for skolemiljøet

Et positivt skolemiljø, inkludering og fysisk aktivitet var hovedtemaer da H.K.H. Kronprinsen  og 300 andre deltakere møttes under Trivselsseminaret 2016.

07.03.2016

Målet for seminaret, som har vært arrangert årlig siden 2011, er å gi faglig påfyll til lærere og trivselslederansvarlige fra hele Norge. Trivselsleder er et av Skandinavias største aktivitetsprogram for elever fra 4. - 10. skoletrinn. Programmet brukes på over 1 000 skoler og har samarbeidet med Kronprinsens Fond siden 2014. Nylig ble samarbeidet forlenget med en ny fireårsavtale.

Felles engasjement

I sitt innlegg snakket Kronprinsen om den siste Ungdata-undersøkelsen, som viser hvor bra det går med norsk ungdom, hvor fornøyde de er med foreldrene sine og at det drives mindre med kriminalitet enn tidligere. Samtidig viser undersøkelsen at psykisk plager og mobbing er store problemer, og at mange ikke er nok fysisk aktive. Her håper Kronprinsen at Trivselsleder kan bidra til å utgjøre en forskjell. Han mener ordningen møter Fondet i et dypt, felles engasjement.

- Det er utrolig viktig for ungdom å vite at det er noen som helt frivillig stiller opp og gjør en innsats for at akkurat de skal ha det bra.  (...)

Ikke bare ungdom – men også voksne – har behov for å løftes litt opp av og til. Et trivselsseminar som dette må være en veldig bra måte – og jeg er sikker på at dere får en utrolig bra dag med masse påfyll, sa Kronprins Haakon.

Døråpneren

Kommunikasjonseskpert Pellegrino Riccardi og Solfrid Flateby, tidligere leder av Kronprinsparets Fond, var også blant talerne under seminaret på Lillestrøm. Det samme var Josh Yandt, kanadieren som ble kjent gjennom Youtube som «The Doorman» ved å holde opp dører for andre, som en måte å spre vennlighet på. Yandt holdt også døren for Kronprinsen på vei ut, til applaus fra salen.

Politiker og foredragsholder Jørgen Foss ledet arrangementet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook