Hopp til hovedinnhold

Feirer jubileumsåret i bokform

Det norske folk spiller hovedrollen når Kongeparets 25-årsfeiring markeres med en jubileumsbok.

10.03.2016

Hvordan ville du fortalt en kort historie om Norge i dag?

60 bidragsytere, med ulike bakgrunner og erfaringer, er invitert til å bidra med å besvare dette spørsmålet i tekst og bilder. I høst vil det resultere i en jubileumsbok fylt med personlige fortellinger, om noe som er sett, opplevd eller reflektert over - hentet fra nordmenns hverdagsliv. 

-Det kan være et øyeblikksbilde, en minibiografi eller en enkeltstående historie. Det kan også være en fortelling om livet akkurat nå eller noe som har hendt det siste året, sier hoffets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.

I boken får leseren møte sykepleieren fra Aust-Agder, bussjåføren fra Nord-Trøndelag, reindriftssamen fra Finnmark og skoleeleven fra Oppland – og mange flere. Alle landets fylker, samt Svalbard, er representert blant skribentene.

- Vi håper boken vil gi et godt bilde av Norge – en fortelling om vår nære historie og et tidsbilde fra 2016, sier Hagen.

Samarbeid med Aschehoug

Jubileumsboken er et samarbeid mellom Det kongelige hoff og Aschehoug forlag. Foruten nordmenns stemmer, tanker og meninger vil den også reflektere feiringen av Kongeparet som finner sted gjennom store deler av 2016.

- Vi i Aschehoug gleder oss over å samarbeide om en bok som trekker linjer og viser båndene mellom Kongeparet og det norske folk. Boken vil få fram tydelige stemmer fra hele landet. Målet er å skape et historisk dokument som feirer både Kongeparet og folket, sier forlagsdirektør Kari J. Spjeldnæs.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook