Hopp til hovedinnhold

Ulikskap er ein styrke

- Vi trenger dere, slo H.K.H. Kronprins Haakon fast da Kronprinsparet deltok under MAK Leadership Forum i går kveld. Temaa var internasjonalisering, digitalisering og mangfald.

27.04.2016

MAK (mangfald, ambisjon og kompetanse) er ein organisasjon som arbeider for å styrkje Noregs og norsk næringslivs konkurranseevne gjennom mangfald og interkulturell kompetanse. I går heldt organisasjonen konferanse for leiartalent med interkulturell bakgrunn i Oslo rådhus, under namnet "Den nye generasjonen". Tema var internasjonalisering, digitalisering og mangfald.

Ulikskap er ein styrke

- Gjennom samtaler på tvers av sektorer og generasjoner overføres det kunnskap og det skapes inspirasjon. Nye dører åpnes, ideer klekkes ut, utfordringer blir belyst fra andre vinkler. Man kan stille andre spørsmål og få nye svar, sa Kronprinsen i sitt innlegg.

Han meiner kunnskap om ulike kulturar er heilt nødvendig.

- Vi trenger mangfold for å forstå noen av de utfordringene vi står oppi her i Norge. Og vi trenger mangfold i en globalisert verden, der markedene og arbeidslivet er internasjonalt. Da er interkulturell kompetanse et stort fortrinn. Og ikke minst: Ulikheter er en styrke. Nye ideer dukker opp når ulike tanker kolliderer, sa Kronprins Haakon.

Byrådsmedlem Geir Lippestad, statssekretær Dilek Ayhan og sjefanalytikar  Thina Saltvedt i Nordea Markets var blant dei andre talarane  under konferansen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook