Hopp til hovedinnhold

Delte ut Krigskorset

Hans Majestet Kongen delte i ettermiddag ut Krigskorset med sverd til fenrik Espen Haugeland. Overrekkelsen fant sted under markeringen Frigjøringsdagen og Forsvarets veterandag.

08.05.2016

Fenriken fra Lyngdal i Vest-Agder fikk utmerkelsen for å ha reddet flere liv på en plass i den afghanske hovedstaden Kabul, da han for tolv år siden uskadeliggjorde en selvmordsbomber.

Krigskorset med sverd er Norges høyeste utmerkelse. Overrekkelsen fant sted på Akershus festning i Oslo.

Seremoni på Akershus

Seremonien på Festningsplassen startet med at Kong Harald inspiserte en honnøravdeling med soldater fra samtlige forsvarsgrener. Deretter la Kongen ned krans ved Nasjonalmonumentet til minne om våre falne.

Før medaljeseremonien talte statsminister Erna Solberg, mens sersjantmajor Øystein Mjelle holdt soldatens tale. Det var mange som hadde møtt frem for å overvære medaljeseremonien i det varme og vakre vårværet.

Foruten Krigskorset med sverd til fenrik Espen Haugeland, ble det delt ut to St. Olavsmedaljer med ekegren, tre Krigsmedaljer og fem Forsvarets innsatsmedaljer med og uten rosett. Det er mer informasjon om mottakerne på Forsvarets nettsider.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook