Hopp til hovedinnhold

Nytt fakultet i Bergen

Hennes Majestet Dronningen var til stede da Fakultetet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen åpnet onsdag. 

04.01.2017

Studenter fra Griegakademiet fremførte fanfare av Harald Sæverud da prosesjonen med Dronning Sonja ble ledet inn i aulaen der åpningsseremonien fant sted.

Statssekretær Bjørn Haugstad holdt tale og foretok den offisielle åpningen av det som blir det syvende fakultetet ved Universitetet i Bergen. Det nye fakultetet er resultatet av en sammenslåing av Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Griegakademiet - Institutt for musikk.

Tilvekst til kulturbyen Bergen

– Når vi får slått sammen Kunst- og designhøgskolen i Bergen med Griegakademiet – Institutt for musikk vil vi for det første få se et veldig flott, nyskapende kunstfakultet, og vi kommer til å kunne tilby et helt annet læringsmiljø for våre studenter. I tillegg håper jeg at dette skal bli en tilvekst til kulturlivet og til kulturbyen Bergen, sier Universitetets rektor, Dag Rune Olsen.  

Initiativet til sammenslåingen kom fra institusjonene selv i 2014, og i fjor sommer vedtok Kongen i Statsråd at det nye fakultet skulle opprettes. Hovedformålene vil være utdanning, kunstnerisk utviklingsarbeid, forskning og formidling innen kunst, musikk og design.

Gjennom forskjellige studieprogram skal det utdannes skapende kunstnere, designere og musikkutøvere. Fakultetet vil også tilby utdannelse innen nærliggende fagområder der kompetanse innen skapende kunst, design og musikk inngår – som musikkterapi, kuratorpraksis og pedagogikk for kunstnere, designere og musikere.

Det nye fakultetet flytter inn i et særpreget nybygg som er tegnet av Snøhetta.

Kilde: ww.uib.no

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook