Hopp til hovedinnhold

Norsk læringsteknologi på Teglverket

I dag var H.K.H. Kronprinsen på skolebenken for å lære meir om norsk læringsteknologi. Elevane på Teglverket skole bruker teknologien kvar dag og hadde mykje å lære bort.

20.01.2017

Den siste tiden har den norske læringsteknologiske næringen rukket å bli godt over 60 selskaper stor, med om lag 140 millioner brukere over hele verden. I Norge er det flere og flere skoler som tar de nye løsningene i bruk. En av dem er Teglverket skole i Oslo, som sammen med IKT-Norge og Oslo Edtech Cluster hadde invitert Kronprinsen. Til uken skal Kronprinsen åpne den norske paviljongen på BETT i London. Dit kommer mer enn 40.000 mennesker fra skolesektoren for å bli kjent med nye løsninger - også de norske.

Regnestykker på iPad

I klasserommene på Teglverket skole tas stadig ny læringsteknologi i bruk. På denne måten jobber skolen for å få til en mer tilpasset opplæring for elevene, og samtidig forberede dem på fremtidens teknologi. Kronprinsen fikk se norske verktøy som Dragonbox, Kahoot! og Kikora. Han ble også utfordret av elevene til å teste ut mattekunskapene sine med programmet Multismart øving.

Etter å ha få prøvd seg litt, konkluderte Kronprinsen med at denne typen teknologi bidrar til læring. Han var også imponert over hvor raske elvene var til å ta inn over seg den nye teknologien.

- Jeg er helt sikker på at den type teknologi vi har sett her i dag bidrar til læring, og at elevene får mer ut av undervisning og læring enn det man gjorde før. Det er også bra at alle kan bli inkludert og følge med på sitt eget nivå, og det tror jeg også har en positiv effekt på læringen, sa Kronprins Haakon til pressen som hadde møtt frem.

Åpner norsk klasserom i London

British Education and Training Technology Exhibition (BETT) går av stabelen i London til uken. Der har 11 norske Edtech-selskaper samlet seg i en norsk paviljong kalt "The Norwegian Classroom". Paviljongen, som skal åpnes av Kronprinsen, er organisert av IKT-Norge og Oslo Edtech Cluster, som begge jobber for eksport av norsk læringsteknologi. Messen samler mer enn 40 000 deltakere som kommer for å oppleve det nyeste innen læringsteknologi. To skoler fra Osloregionen er også representert. Teglverket skole er en av dem.

Målet er å skape synlighet og merverdi for de norske selskapene under dagene på BETT.

 

 

Kronprins Haakon besøker Teglverket skole, hvor de har tatt i bruk ny teknologi i undervisningen. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook