Hopp til hovedinnhold

by:larm jubilerer

I år runder musikkfestivalen by:Larm 20 år. Kronprinsparet deltok på flere arrangementer og arrangerte lunsj for musikkbransjen hjemme på Skaugum i dag.

02.03.2017

By:Larm har etablert seg som en viktig festival og musikkonferanse både i Norge og internasjonalt. Arrangementet byr på seminarer på dagtid og konserter på kveldstid. Konsertene gir nye og litt mer ukjente band en viktig arena for å vise seg frem.

When by:Larm makes its noise in the city of Oslo, the world pricks up its ears. (Kronprins Haakon)

Dette er også en god mulighet for norsk og internasjonal musikkbransje til å møtes. Om lag 1 000 bransjefolk fra inn- og utland deltar. Etterspørselen etter norsk musikk øker og til by:Larm kommer topper fra internasjonal musikkbransje på jakt etter nye talenter og samarbeidspartnere.

by:Larm går av stabelen på en rekke ulike scener og lokaler i Oslo, i år fra 2. til 4. mars.  

Låtskriver-campen by:Songs

I dagene fram mot by:Larm arrangeres "låtskrivercampen" by:Songs på Tanken i Sandvika og i Whiteroom Studio i Asker. Campen arrangeres i år for tredje gang. Da Kronprinsparet ankom Tanken i dag var det full aktivtet i stedets mange musikkstudioer. Her møtes nemlig dyktige norske og internasjonale artister og låtskrivere over flere kreative dager. Resulatet er nye låter som både plasseres på internasjonale album og hos norske artister.

Kronprinsparet møtte blant annet Tayla Parx og Two Inch Punch som deltar på låtskrivercampem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.


Sterke internasjonale navn

På campen fikk Kronprinsen og Kronprinsessen møte artister og låtskrivere i arbeid. Blant de norske deltagerne er både Ina Wroldsen og Andreas Schuller (Axident). Wroldsen har bidratt til hits for kjente navn som Calvin Harris, Clean Bandit, Britney Spears og One Direction, mens Schuller både har vunnet Brit Award med Little Mix og blitt Grammy-nominert med Justin Bieber.

Andre kjente, internasjonale låtskrivere er også på plass under by:Songs - som

 • Evan Bogart, låtskriver for Beyoncé, Britney Spears, Carly Rae Jepsen, Madonna og Rihanna.
 • Ilsey Juber, artist og låtskriver for Shawn Mendes, Beyoncé, Drake og Robin Schulz.
 • Lindy Robbins, låtskriver for Selena Gomez, One Direction, LeAnn Rimes og David Guetta. 

Campen er et samarbeid mellom by:Larm, Music Norway, Whiteroom, Toothfairy og Tanken.

Bransjelunsj på Skaugum

Kronprinsparet har engasjert seg i norsk musikk gjennom flere år, både her hjemme og i utlandet. Mye skjer i samarbeid med Music Norway, som fremmer norsk musikk i utlandet og legger til rette for eksport. Music Norway samarbeider med en rekke bransjefestivaler i inn- og utland, og etablerer viktige nettverk for eksport av norsk musikk.

I dag inviterte Kronprinsparet og Music Norway musikkbransjen til Skaugum på nettverkslunsj.

 Representanter for norsk og internasjonal musikkbransje møttes til nettverkslunsj på Skaugum. Foto: Olav Stubberud, by:Larm.

 

Lunsjens tema var muligheter for norsk musikk i dagens marked og rekruttering av nye talenter. Interessante profiler fra hele verden deltok for å møte aktører fra norske og nordiske plateselskaper og management. 

Delte ut talentpris

Tim Blacksmith som inngår i Stargate management i Los Angeles, var spesielt invitert til Skaugum for å dele ut et stipend. Stipendet går til et manager-talent som vil skape internasjonale artistkarrierer og som gjennom sitt virke inspirerer andre til å satse.

Tim Blacksmith delte ut talentprisen på Skaugum i dag. Prisen er et samarbeid mellom Blacksmith, Music Norway og Per Eirik Johansens familie. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix.


Der musikkorganisasjonene som har nominert kandidater til stipendet, og prisen gikk til Karen Norbakk fra Mandelbaum Management. 
Stipendet hedrer den norske managerens Per Eirik Johansens minne og skal brukes på å utforske og utnytte internasjonale muligheter for seg og artistene den representerer. 

Beste nordiske album

I ettermiddag deltok også Kronprins Haakon på en jubileumsmarkering for by:Larm på Dansens Hus. Kronprinsen talte for jubilanten, og både han og resten av gjestene fikk et tilbakeblikk på de siste 20 årene i norsk og nordisk musikkbransje.

Årets beste nordiske album skulle også kåres! Kronprinsen fikk æren av å dele ut Phonofile Nordic Music Prize til Jenny Hval for albumet Blood Bitch. 

Kronprinsen delte ut prisen for beste nordiske album til Jenny Hval. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

 

En ekspertjury bestående av kjennere og musikkjournalister fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland hadde valgt ut de tolv nominerte, som var:

 • Bisse: Højlandet (Danmark)
 • Cherrie: Sherihan (Sverige)
 • CTM: Suite for a Young Girl (Danmark) 
 • The Hearing: Adrian (Finland)
 • Jenny Hval: Blood Bitch (Norge)
 • Mikko Joensuu: Amen 2 (Finland)
 • Jóhann Jóhannsson: Arrival OST (Island)
 • Kornel Kovacs: The Bells (Sverige)
 • Nosizwe: In Fragments (Norge)
 • Oranssi Pazuzu: Värähtelijä (Finland)
 • Skúli Sverrisson, Hilmar Jensson, Arve Henriksen: Saumur (Island (og Norge))
 • Værket: Jealousy Hits (Danmark)

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook