Hopp til hovedinnhold

I gode og onde dager

Prinsesse Märtha Louise var til stede ved markeringen av Den nasjonale revmatikerdagen på the Thief i Oslo i ettermiddag. Temaet var helse og samliv når en er kronisk syk.

15.03.2017

- I dag, på den nasjonale revmatikerdagen, skal vi fokusere på hvordan livet kan leves best mulig i de nære relasjonene på tross av muskel- og skjelettplager, sa Prinsessen i sin hilsningstale.

Temaet for årets revmatikerdag var «Helse, samliv og seksualitet» - noe som ble belyst både med paneldebatt og kunstneriske innslag i løpet av arrangementet. Prinsesse Märtha Louise er Norsk Revmatikerforbunds beskytter. 

Under arrangementet deltok stand up-komiker Siri Kristiansen, fotograf Marcel Leliënhof, forfatter Cecilie Kjensli og representanter for Norsk Revmatikerforbund.

En av fire

I følge Norsk Revmatikerforbund har en av fire nordmenn muskel- og skjelettplager. Kronikere må lære seg å mestre sykdom kombinert med samliv. Det er ikke enkelt å håndtere smerter og samtidig pleie et parforhold. Mange kronikere opplever følgesykdommer, bivirkninger av medisiner, smerter, utslitthet og psykiske utfordringer i forbindelse med sykdommen. Dette påvirker nære relasjoner og samliv. Statistikken viser at kronikere har større sjanse for å oppleve samlivsbrudd enn friske.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook