Hopp til hovedinnhold

God tur – god integrering

I dag la Hennes Majestet Dronningen ut på skogstur i Drammen sammen med en stor gruppe turglade kvinner med innvandrerbakgrunn 

24.08.2017

Prosjektet flerkulturelt friluftsliv har pågått siden 2013, og har rekruttert hundrevis av nye friluftsentusiaster og frivillige til DNT. DNT Drammen og Omegns turer for flerkulturelle trekkes ofte frem som eksempler på godt integreringsarbeid.

På tur i marka

Friluftsliv kan være en ypperlig arena for å bli kjent med andre og en god mulighet til å komme seg ut. Det er ikke minst verdifullt dersom man faller utenfor arbeidslivet eller av andre grunner er hjemmeværende. I dag fikk Dronningen bli kjent med om lag 20 turglade kvinner fra flere ulike land på den korte, men bratte turen fra Drafnkollen idrettsanlegg og inn til turisthytta ved Blektjern. Til tross for at mange ble andpustne under veis, gikk praten i bakkene på veien opp.


Turen gikk inn til turisthytta ved Blektjern. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Eksempler for andre

Inne ved turisthytten har DNT etablert en friluftscamp. Der ble det informert mer om turprosjektet. Simon Torgersen, som er daglig leder i DNT Drammen og Omegn fortalte blant annet at mange av kvinnene er en god inspirasjon for resten av familien.

- Mange starter med egne turer, og tar etter hvert hele familien med på fjelltur. I sommer hadde vi 50 deltakere av ulike nasjonaliteter med oss i Aurlandsdalen. Vi ser at folk kommer langveisfra for å delta på turene våre, og noen har til og med blitt turledere selv, forklarte Torgersen. 

Det som starter som turer og aktiviteter rettet spesielt mot flerkulturelle, ender ofte med et engasjement i flere andre aktiviteter og ordinære turer i regi av Den Norske Turistforening.

Etter orienteringen var det klart for mer hygge sammen, og turmaten hadde utspring i flere land og kulturer.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook