Hopp til hovedinnhold

På skolebesøk med Fondet

Kronprinsparet besøkte Glemmen videregående skole i Fredrikstad i formiddag. Østfold-skolen bygger opp under elevenes styrker i kampen mot frafall.

30.08.2017

Skolen er den første i Østfold med såkalt styrkebasert læring. Kronprinsparet er ambassadører for metoden, som de kjenner godt gjennom samarbeidet Kronprinsparets fond har med Unginvest AIB.
 

Kronprinsparet tok aktivt del i prosessen der elevene skulle lage seg egne styrkekort og veikart for framtiden. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix


Kronprinsparet bidro med råd for å hjelpe elevene med å sette seg mål for framtiden, og ledet et gruppearbeid der ikke bare elever, men også lærere og representanter for fylke og kommune lagde sine egne veikart for å oppnå det de ønsker fremover.

Håper flere følger

– Vi løfter fram ungdommenes styrker og hjelper dem med å sette seg konkrete mål. Dette har gitt gode resultater hos oss, og vi er glade for Glemmens satsing her i Østfold, sier Ingebjørg Mæland, som leder UngInvest. Østfold arbeider bevisst for å hjelpe flere unge til å fullføre videregående skole.

Kronprinsparets fond støtter UngInvest AIB, som har imponerende resultater i sitt arbeid mot frafall. De gir et opplæringstilbud til elever som i en periode trenger et annet undervisningstilbud enn vanlig videregående skole.Det er Buskerud fylkeskommune som står bak opplæringstilbudet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook