Hopp til hovedinnhold

En metode som virker

H.K.H. Kronprins Haakon stod på scenen sammen med Hedda Sofie Dahl (15) og Jostein Hyttebakk (17) og fortalte om Kronprinsparets Fond og skolesuksessen UngInvest AIB i dag.

28.09.2017

– Når vi blir fortalt at vi er god til noe, retter vi ryggen og føler oss bedre. Og når vi jobber med å ta tak i – og bygge videre på – disse styrkene, da kan det skje store ting. Det viser UngInvest i praksis, sa Kronprinsen i sitt innlegg på gründerkonferansen DNB NXT i Bjørvika i dag.

Kronprins Haakon introduserte så Hedda Sofie Dahl og Jostein Hyttebakk – to av deltakerne – som fortalte om hvor velkomne de følte seg på UngInvest, hvor systematisk de jobbet med drømmene sine og arbeidsverktøyene styrkekort og veikart – før de til slutt ga noen tips til tenåringsforeldrene i salen.

– Lytt til dem. Hør hva de har å si. Sett også regler, men ikke altfor strenge regler, sa Hedda til smil og latter fra de fremmøtte.

Får ungdom tilbake til skolen

Kronprinsparets Fond har støttet UngInvest Arbeidsinstituttet i Buskerud de siste seks årene.

I løpet av de fem siste årene har de hjulpet over 1000 ungdommer tilbake i videregående utdanning. 80 prosent flere enn referansegruppen fullfører videregående utdanning når de er del av UngInvests opplegg.

Jostein Hyttebakk og Hedda Sofie Dahl fra UngInvest gjør seg klare til å gå på scenen med Kronprinsen under DNB NXT. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Kronprinsparets Fond jobber sammen med prosjekter som fokuserer på at ungdom skal få brukt sine ressurser, og hindre at de faller utenfor utdanning, arbeidsliv og sosiale arenaer.

– Målet har hele tiden vært å bidra til å skape et samfunn der alle føler tilhørighet og hvor alle kan bidra, sa Kronprinsen i innlegget sitt.

Møtte gründere

Programmet fortsatte med innlegg og debatt om hvordan hver av oss kan påvirke fremtiden til det bedre.

Kronprinsen fikk møte med personene bak fire gründerbedrifter:

  • Kompass & Co – cateringsselskap som skaper arbeidsplasser av overskuddsmat og for ungdom som faller utenfor
  • Konsus som outsourcer konsulenttjenester til frilansere verden over
  • Listen som lager digitale høreapparat
  • Coders Trust som jobber med nettbasert opplæring i programmering for folk i utviklingsland


Gründerkonferansen DNB NXT er en del av Oslo Innovation Week, en uke hvor hele byen fylles av arrangementer som vil vise frem hva som skjer av innovasjon i Norge. Kronprinsen var til stede på åpningen på mandag. Onsdag hadde Kronprinsparet lunsj på Skaugum for bidragsytere, gründere og investorer i anledning Oslo Innovation Week.

Kronprinsen hilste på gründerne bak Kompass & Co, Konsus, Listen og Coders Trust under DNB NXT. Foto: Mariam Butt, NTB scanpix

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook